Home » Reisblog en nieuws

Reisblog en nieuws

Voor alle offerte-aanvragen:

Stuur mij gerust een vrijblijvende offerte-aanvraag voor uw vakantiebestemming aan: priscilla@persoonlijkreisspecialist.nl U ontvangt meerdere mogelijkheden indien het een strandbestemming betreft en een complete reis op maat voor een fly-drive of rondreis.

————————————————————————————————–

Filmcafé Grave advertentie:

Ik ben vanaf januari te zien op het grote doen bij het Filmcafé in Grave voor 6 maanden.

Mijn nieuwe flyer is weer bijgewerkt:

 


AVG- persoonlijke gegevens 

Het zal je niet ontgaan zijn dat u allerlei mails heeft ontvangen over uw persoonlijke gegevens bij bedrijven en instellingen. Ook ik heb deze nodig om een reis te kunnen reserveren. Mijn Reiskennis heeft hiervoor een overzicht gemaakt van een privacy policy en deze kunt u hier lezen.


 

 

Wat is het verschil tussen een zorgverzekering op reis en een reisverzekering ?

Geneeskundige kosten op reis worden in de meeste gevallen niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Daardoor kan het gebeuren dat je veel moet bijbetalen voor medische zorg in het buitenland. In Scandinavi√ę en de Verenigde Staten zijn doktersrekeningen aanzienlijk hoger dan bij ons. En wil je in een land als Griekenland of Brazili√ę liever naar een priv√©kliniek, dan lopen de kosten ook flink op. Heb je een aanvullende zorgverzekering, dan krijg je ‚Äď afhankelijk van de zorgverzekeraar en de gekozen dekking ‚Äď maximaal 2 x het Nederlandse tarief uitgekeerd. Dus ook met een aanvullende zorgverzekering ben je nooit in alle gevallen 100% verzekerd voor medische kosten op reis.

EHIC
De pas van jouw zorgverzekering geldt doorgaans ook als European Health Insurance Card (EHIC). Kijk op je zorgpas of de website van je zorgverzekeraar om te zien of dit voor jou ook geldt. Met de EHIC krijg je medische zorg in het buitenland* als je dat nodig hebt. Alleen bij een reis naar een EHIC-land kun je met een goede aanvullende verzekering de medische kosten (na goedkeuring van je zorgverzekeraar) grotendeels vergoed krijgen.

In onderstaande tabel zie je welke vergoedingen je zorgverzekering biedt voor geneeskundige kosten op reis en welke vergoedingen onze reisverzekering met Geneeskundige Kostendekking biedt.

  Basis zorgverzekering Reisverzekering dekking Geneeskundige Kosten
Repatri√ęring Tot max.100% vergoeding indien medisch noodzakelijk Tot max. 100% vergoeding indien medisch gewenst
in EHIC-land* in het ziekenhuis In gewoon ziekenhuis vergoeding van de medische zorg naar de maatstaven van dat land en/of tot max. 1 x het NL tarief Alle noodzakelijke medische kosten tot max. 100% vergoed + vergoeding verplicht eigen risico
in EHIC-land* in privékliniek Vergoeding tot max. 1x het NL tarief voor de behandeling Tot max. 100% vergoeding
Overige landen Max. 1x het NL tarief Tot max. 100% vergoeding
Verplicht eigen risico zorgverzekering Geldt Het verplicht eigen risico voor de medische behandeling wordt vergoed. Een eventueel vrijwillig eigen risico wordt niet vergoed.
Extra reiskosten van en naar de arts/kliniek Mogelijk vergoeding, afhankelijk van je gekozen zorgverzekering en dekkingen Tot max. 100% vergoeding
Tandheelkundige kosten binnen Nederland Geen vergoeding Geen vergoeding
Tandheelkundige kosten buiten Nederland Geen vergoeding Vergoeding van medisch noodzakelijke tandheelkundige kosten door een ongeval tot maximaal ‚ā¨ 500,- bij Optimaal

Dit geldt alleen voor noodzakelijke en spoedeisende geneeskundige kosten tijdens de reis.

Let op: de dekking Geneeskundige kosten van de reisverzekering biedt een aanvulling op de wettelijke verplichte Nederlandse zorgverzekering. Dat betekent dat deze dekking alleen aanvullend vergoedt wat je zorgverzekering niet of onvoldoende vergoedt. En heb je hulp nodig? Word je behandeld of opgenomen in een ziekenhuis of privé kliniek? Neem dan als dat mogelijk is, eerst contact op met de Europeesche Hulplijn voor professionele begeleiding.

Neem geen onnodig risico en sluit de dekking Geneeskundige Kosten af bij je reisverzekering.
Al vanaf ‚ā¨ 0,45 extra per persoon per dag ben je verzekerd van:

  • Alle noodzakelijke medische kosten altijd tegen kostprijs gedekt
  • Ook vergoeding van het ‚Äúverplichte eigen risico‚ÄĚ van de zorgverzekeraar voor in het buitenland gemaakte medische kosten
  • Vergoeding van extra reiskosten van en naar de arts of ziekenhuis / kliniek
  • Repatri√ęring indien medisch gewenst en verantwoord (op de zorgverzekering alleen repatri√ęring medisch noodzakelijk is)

Tip: Voor medische kosten die gevolg zijn van ski√ęn of snowboarden is het noodzakelijk dat de dekking Ski√ęn of snowboarden op de reisverzekering is meeverzekerd.

Wil je meer weten?
Op je polisblad zie je of de dekkingen Geneeskundige kosten en/of Ski√ęn en snowboarden zijn meeverzekerd. Heb je een Optimaal-reisverzekering afgesloten? Dan zijn geneeskundige kosten standaard meeverzekerd.

* Landen waar de EHIC geldig is:
Je kunt de EHIC gebruiken in Belgi√ę, Bulgarije, Cyprus (het Griekse deel), Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittanni√ę, Hongarije, Ierland, IJsland, Itali√ę, Kroati√ę, Liechtenstein, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedoni√ę, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemeni√ę, Sloveni√ę, Slowakije, Spanje, Tsjechi√ę, Zweden en Zwitserland. Je kunt de zorgpas ook gebruiken¬†in Australi√ę.

De EHIC is ook geldig in eilanden/gebieden die buiten Europa liggen, maar behoren tot een EU-land. Dit zijn de Canarische eilanden (Spanje), Ceuta (Spanje), Frans Guyana (Frankrijk), Gibraltar (Verenigd Koninkrijk), Guadeloupe (Frankrijk), Madeira (Portugal), Martinique (Frankrijk), Mayotte (Frankrijk), Melilla (Spanje), Réunion (Frankrijk) en St Martin (Frankrijk).

Neem voor informatie over uw reisverzekering contact op met mij!


Scan_Pic0031Wereldvrouwen Wijchen 2016

Vooraankondiging in de Arena van mijn presentatie op woensdag 9 september 2015.

Scan_Pic0021

Krantenartikel ‘Te Voet wandelkrant’ van begin juni:

Een leuk artikel over mijn ervaring als reisleidster voor de wandelreizen die ik voor Van Dongen heb begeleidt.

Refererend ¬†over de wandelreis die ik organiseer naar Indonesi√ę in november, zie hiervoor de aanbiedingenpagina.


Krantenartikel 27 februari 2015: “25 jaar in het reisvak!’

Priscilla 25 Jaar Reisvak

Lees verder via deze link: https://www.arenalokaal.nl/arena/ondernemend/regio-land-van-cuijk/grave/priscilla-friesen-25-jaar-met-passie-in-het-reisvak


Zomervakantie in aantocht 2014!

transavia plane

De zomervakantie komt er weer aan en dan gaat bij menigeen het hart sneller kloppen.

Als u nog niets geboekt heeft dan is het nu de tijd om er haast mee te maken omdat de vluchten al redelijk volgeboekt zijn, dit geldt zeker voor juli en begin augustus. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij mij op waarbij ik de beschikbaarheid kan checken bij verschillende aanbieders voor de voordeligste prijzen!

Nog wat tips voor een onbezorgde vakantie:

visum Turkije

Voor vertrek: check dat uw paspoort of reisdocument nog geldig is, bij een groot aantal landen dient het 3 of nog 6 maanden na aankomst nog geldig te zijn. Voor sommige landen heeft u een visum nodig dat u van te voren dient te regelen. Voor Turkije geldt dat u van te voren uw visum moet regelen en dat uw paspoort vanaf 1 maart 2015 nog 8 maanden geldig moet zijn! Neem altijd een kopie van uw paspoort of identiteitskaart mee in de koffer of tas en niet in de handbagage.

Indien u een reis buiten Europa gaat maken dient u bij uw bank uw pinpas te activeren voor te pinnen in het buitenland.

koffer

Bij het inchecken dient u rekening te houden met strenge regels voor wat betreft uw hand- en ruimbagage. Elke airline hanteert weer andere maten en gewicht voor koffers en tassen. U dient voor uw ruimbagage bij te betalen indien u met een low cost airline zoals Transavia, Corendon, Arke Fly, Ryanair, Jetairways, Air Berlin en Easyjet vliegt. Het is het voordeligst dit voor vetrek bij uw boeking te regelen, op de luchthaven betaalt u veel meer. Voor handbagage geldt deze regel bij de meeste airlines:

  • Handbagage te beperken tot 40x25x20 cm (maximale formaat is 55x35x25 cm)
  • Maximaal 10 kilo handbagage
  • Maximaal √©√©n stuk per persoon

Thuisvaccinatie

Gaat u naar een (sub)tropisch land denk dan aan vaccinaties die u ruim op tijd dient te halen zoals Hepatitus A, Buiktyphus en eventueel malariapillen indien u naar een malaria geinvesteerd gebied gaat. U kunt hiervoor ook thuis een deskundige laten komen via thuisvaccinaties, dit is via mij te regelen.

Wat & hoe reisgids prijsvraag

Het is handig van te voren u te verdiepen in het land wat u gaat bezoeken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. De ouderwetse reisgids is nog steeds een gewild reisitem evenals de apps voor uw smartphone. U ontvangt van mij bij een boeking altijd een reisgids van uw bestemming indien er een verblijf bij is geboekt. Zo is het handig een omslagdoek mee te nemen naar een islamitisch, hindoe√Įstisch of boeddhistisch land en een lange broek of rok indien u in een chique 5 sterren resort gaat verblijven.

Check van te voren naar wat voor soort strand u gaat als u een strandvakantie heeft.  In het geval van kiezels of veel schelpen is het handig om waterschoenen mee te nemen.

Autohuur Portugal

Huur van te voren een auto zodat u niet voor onvoorziene kosten ter plaatse komt te staan. Het blijkt nl. vaak dat de verhuurmaatschappijen alleen nog de luxere auto’s te huur hebben en u er allerlei (soms onnodige) verzekeringen aansmeert. Ik bied autohuur aan met volledige all risk verzekering en waarbij teruggave van uw eigen risico mee te verzekeren is. Tevens bied ik de voordeligste prijzen aan!

Tot slot nog tips voor autorijders: denk eraan dat het in een aantal landen om ons heen verplicht is om zaken als een ehbo kit, gevarendriehoek, gevarenhesje bij u te hebben. Tevens is de flitspaalsingalering verboden in deze landen: Belgi√ę, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Het is hier niet toegestaan om het alleen maar uit te zetten. Check dit van te voren!

Goede vakantie gewenst!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.