Home » Reisblog en nieuws

Reisblog en nieuws

Het Corona virus en uw geboekte vakantie of reis:

Veel gestelde vragen coronavirus
Het zijn momenteel roerige tijden in de (reis)wereld en ik begrijp dat er veel vragen en wellicht onrust speelt. Ik wil graag een aantal onzekerheden voor wat betreft reizen weg nemen. Daarom heb ik de laatste feiten met betrekking tot het coronavirus op een rijtje gezet.

Waar vind ik informatie over landen of gebieden met een negatief reisadvies?

De overheid heeft voor de EU landen nu een overzicht gemaakt waarbij landen zijn ingedeeld in geel (er gelden nog veiligheidsbeperkingen) en groen. Per land en zelfs per regio wijzigt dit op dit moment regelmatig. Ik adviseer je via het Ministerie van Buitenlandse zaken de laatste updates te volgen. Kijk op onderstaande website voor het actuele reisadvies. Overigens is een reisadvies niet bindend.  Check de laatste info op: 

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Kan ik mijn vakantie vanwege het coronavirus kosteloos annuleren?
Nee, je kunt je vakantie niet kosteloos wijzigen of annuleren. Pas wanneer de Nederlandse overheid afraadt om naar een bepaalde bestemming af te reizen (reisadviescode rood ) of wanneer je reis feitelijk niet meer uitvoerbaar is (bijvoorbeeld omdat een luchthaven gesloten is) is dit mogelijk. Uiteraard kunt je je reis altijd omboeken, wijzigen of annuleren maar in dat geval gelden de normale voorwaarden en bijhorende kosten.

Vergoeden reisverzekeraars geen kosten vanwege corona?
Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn hangt af van het type verzekering. Neem contact op met je verzekeraar voor je polisvoorwaarden. Wanneer je de verzekering bij mij hebt afgesloten kijk het graag voor je na. Een complete lijst van vergoedingen specifiek per reisverzekeraar vindt je onderstaande website. Bij code oranje vergoedt de verzekeraar geen repatriëring. 
https://www.independer.nl/reisverzekering/info/annuleringsverzekering/corona-virus

Ik heb geen pakketreis maar alleen een los ticket, een hotelovernachting of een reis uit losse onderdelen geboekt. Hoe is het dan geregeld?
Dat is een groot verschil. Je hebt dan een contract met de vliegtuigmaatschappij of het hotel, waarvoor het ANVR bedrijf heeft bemiddeld. Als je wilt wijzigen/annuleren ben je afhankelijk van de voorwaarden van de vliegtuigmaatschappij of het hotel. Ik zal daarmee zeker helpen, maar het is uiteindelijk de vliegtuigmaatschappij of het hotel dat beslist. Mijn ervaring is wel dat alle partijen in dit soort uitzonderlijke situaties vaak komen met flexibelere voorwaarden.

Als ik in een hotel in quarantaine wordt gezet, wie betaalt die extra kosten?
Je bent op een bestemming heerlijk aan het genieten van je reis en tot overmaat van ramp breekt er corona in je accommodatie uit. In sommige gevallen zal dit ervoor zorgen dat je in quarantaine zult moeten verblijven. Daarmee zul je je reisperiode noodgedwongen moeten verlengen. Vanaf dit moment is er sprake van een zgn. non-conformiteit. Dit kan extra kosten veroorzaken. De wet (artikel 7: 511, lid 2 BW) spreekt over de schade die je als reiziger oploopt als gevolg hiervan. Je hebt in dit geval geen recht meer op een passende schadevergoeding omdat sprake is van een onvermijdbare en buitengewone omstandigheid (kort gezegd: overmacht). Als reiziger kan je voor eventuele (financiële) bijstand het beste richten tot lokale autoriteiten, de eventueel afgesloten reisverzekering en/of consulaire bijstand.

Worden er maatregelen genomen door de nationale autoriteiten van (vakantie)landen?
Diverse landen voeren een medische controle uit bij aankomst of al bij vertrek in het vliegtuig. U kunt dan denken aan het invullen van een gezondheidsverklaring en een temperatuurmeting bij aankomst op de luchthaven. Ook mondkapjes zijn in een aantal landen verplicht in openbare ruimtes en vervoer. 

Reizen naar Turkije: Turkije is opengegaan voor toeristen uit Europa, voor Nederlanders geldt nog steeds een oranje reisadvies, dus dan dien je een bewijs van herstel, vaccinatie of negatieve testresultaat te laten zien. 

Cruises: ook voor cruises zijn er weer mogelijkheden maar dan alleen voor gevaccineerden. De meeste cruisemaatschappijen hebben hun vaarschema’s aangepast naar de bestemmingen.

Reizen naar Israël: voor Israël geldt nog steeds dat je toestemming moet krijgen om het land binnen te reizen. 

Reizen naar de V.S en Canada: Er worden nog geen toeristen toegelaten uit Europa. Wanneer dit wordt gewijzigd is nog niet bekend. Voorlopig blijft het op oranje staan: alleen noodzakelijke reizen voor mensen die een Amerikaans/Canadees paspoort of zg. “green card” hebben.  

Reizen naar India: er worden voorlopig geen toeristenvisa’s meer verstrekt. India is inmiddels in volledige ‘lockdown’ en er heerst een zeer hoog bestemmingswaarde. 

Reizen naar Sri Lanka: Sri Lanka heeft haar grenzen geopend voor gevaccineerden, ook voor Nederlanders. Er geldt nog wel een beperking mbt terugreis, u dient in quarantaine te gaan en ook een testbewijs te laten zien. 

Reizen naar de ABC eilanden: dit is nu weer mogelijk maar voor alle 3 de eilanden voor de heen – en terugreis dient u ook een negatief testbewijs en/of vaccinatiebewijs te laten zien. 

Reizen naar Cyprus en Griekenland: voor beiden (ei)landen gelden een negatief testbewijs en/of vaccinatiebewijs en ook bij terugkomst. 

Reizen naar Spanje en de Canarische eilanden en Portugal:  voor heel Spanje en Portugal,  inclusief de Canarische eilanden, Azoren en Madeira geldt dan u een negatief testbewijs en/of vaccinatiebewijs dient te laten zien voor de heen- en terugreis. 

Reizen naar Marokko en Egypte: hiervoor geldt dat vooral Egypte een hoog risicogebied is en er gelden ook inreisbeperkingen. 

Reizen naar Frankrijk en België: hiervoor gelden ook inreisbeperkingen met een negatief testbewijs en/of vaccinatiebewijs en ook bij terugkomst. 

Reizen naar Duitsland: ook hier gelden nog steeds inreisbeperkingen met een negatief testbewijs en/of vaccinatiebewijs maar niet bij terugkomst. Tevens voor doorreisverkeer binnen 24 uur. Of er gecontroleerd wordt aan de grenzen is niet duidelijk. 

Reizen naar Groot-Brittannië en Ierland: helaas gelden hier ook inreisbeperkingen. Je mag hier alleen naar toe reizen met een corona-formulier dat u ingevuld 48 uur van te voren moet indienen én een negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs. Dan hoeft u niet meer in quarantaine. Maar dit geldt wel voor de terugreis! Ook voor Ierland  mogen Nederlanders weer reizen met herstelbewijs, negatieve testbewijs of vaccinatiebewijs. U hoeft niet meer in quarantaine op de terugreis. 

Voor overige landen zie de link van Buitenlandse zaken. 

Kan ik niet beter even wachten met het boeken van een reis vanwege het coronavirus?
Je kunt de reis wel blijven uitstellen maar later boeken is geen garantie dat er niets aan de hand is op de bestemming wanneer jij op vakantie gaat. Thuis blijven biedt ook geen garantie want het virus is nu ook in Nederland. Er zijn ook al een aantal touroperators die reizen aanbieden waarbij je gratis tot een bepaalde datum kan annuleren. Wil je hier mee van weten neem dan even contact met mij op.

Wat kunt je doen om besmetting met het virus te voorkomen?
Het Rode Kruis geeft een aantal suggesties die de kans op besmetting verkleinen: Er zijn een aantal simpele dingen die je kunt doen om het risico op besmetting te verkleinen:

• Was regelmatig je handen met zeep (min. 20 sec.)
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes

Reist je naar een land met het coronavirus? Neem dan ook deze voorzorgsmaatregelen:
• Houd minstens 1 meter afstand van mensen met griepverschijnselen
• Was je kleren als je in contact bent geweest met iemand met griepverschijnselen. Het virus wordt gemakkelijk vernietigd door gebruikelijke was- en schoonmaakmiddelen
• Houd het reisadvies in de gaten
(Bron: Rode Kruis.)

Ik hoop dat ik een aantal vragen heb kunnen beantwoorden. Heb je meer vragen neem dan contact met mij op. 

Update: 26 augustus 2021. 


Nieuw e-mail adres:

Ik heb per eind december 2018 een nieuw e-mail adres: priscilla@persoonlijkreisspecialist.nl , graag alle correspondentie hier naar toe versturen.


Mag ik mij even voorstellen? Astrid Niehof

 

 

 

Mijn naam is Astrid Niehof en ik woon met mijn vriend en onze twee kinderen in Leusden. In november 2013 ben ik onder de naam 24 graden als reisadviseur aangesloten bij Mijn ReisKennis. De afgelopen 20 jaar heb ik veel gereisd en hiermee uitgebreide ervaring opgedaan bij verschillende reisorganisaties in binnen- en buitenland. Zo heb ik gewerkt bij touroperators, bij plaatselijke agenten en als reisleidster in Portugal en Griekenland. Hiernaast heb ik 10 jaar op een reisbureau gewerkt, waar ik mijn vakkennis heb opgedaan en expert geworden ben in het zoeken en boeken van vakanties en het samenstellen van reizen op maat.

Afgelopen zomer ben ik samen met mijn vriend en onze kinderen Yorick van 13 jaar en Nova van 10 jaar 4 weken op reis geweest naar Australië. Deze reis stond al jaren op onze bucketlist. Wat een bijzondere ervaring om dit met onze kinderen te kunnen delen. Wij hebben genoten van de leuke steden Sydney, Darwin, Cairns en Brisbane en de uitgestrekte en vooral bijzondere natuur in o.a. het Red Centre, Kakadu National Park, Fraser Island en Cape Tribulation. Voor de kinderen op nummer één, de vele bijzondere dieren die wij onderweg tegenkwamen: tropische vogels, dingo’s, varanen, kangoeroes, walvissen en dolfijnen.  Met 3 binnenlandse vluchten, autohuur, camperhuur en een gedeelte per trein was het een ontzettend leuke en afwisselende rondreis.

Vanaf 1 januari 2019 zal ik voor Priscilla uw reizen administratief verwerken. Dit betekent dat de factuur en de betalingen via mij/Mijn Reiskennis verlopen. Bij Priscilla kunt u, zoals u gewend bent, vertrouwen op haar persoonlijke service, jarenlange ervaring en vakkennis.  Uw reizen zullen zoals altijd door haar tot in de puntjes voor u worden geregeld uitgezonderd de pakketreizen die ik zal gaan verzorgen.


Ladies Event Cuijk

Op woensdagavond 7 november ben ik weer aanwezig bij het Ladies Event in Cuijk. Kom gezellig langs voor een praatje met uw nieuwe reiswensen voor 2019!


AVG- Uw persoonlijke gegevens 

Het zal u niet ontgaan zijn dat u allerlei mails heeft ontvangen over uw persoonlijke gegevens bij bedrijven en instellingen. Ook ik heb deze nodig om een reis te kunnen reserveren. Mijn Reiskennis heeft hiervoor een overzicht gemaakt van een privacy policy en deze kunt u hier lezen.


Ik sta in de Bruist – Rijk van Nijmegen – met een pagina advertentie in de maand februari 2018:


Op woensdagavond 21 maart 2018 ben ik aanwezig bij de Ladiesnight in Vierlingsbeek

Het event vindt plaats bij Concordia, Vrijthof 1 te Vierlingsbeek op woensdagavond 21 maart  van 19:00 – 22:00 uur. U bent van harte welkom!


Op 1 november is er een Ladies Event in Cuijk bij partycentrum de Bond. Kom ook een praatje maken bij mijn kraam en stel uw vragen over uw vakantie’s en reizen ! 


 

 

 


Mijn nieuwe flyer is uit! In week 18 bij de Arena verstuurd in omgeving Grave!


 

 

 


Op woensdagavond 29 maart aanwezig bij Ladiesnight in Vierlingsbeek

Het event vindt plaats bij Concordia, Vrijthof 1 te Vierlingsbeek op woensdagavond 29 maart 2017 van 19:00 – 22:00 uur. U bent van harte welkom!


?

Vanaf 1 december zichtbaar in de etalage op de Sterrenboschweg 19 te Wijchen

Ik was al een tijdje op zoek naar een etalage waar ik mijn banner en informatie kon neerzetten. Dit is nu gelukt in Wijchen in een leegstaand pand. Dus bent u in de buurt bekijk dan mijn display in Wijchen! 


Wat is het verschil tussen een zorgverzekering op reis en een reisverzekering ?

Geneeskundige kosten op reis worden in de meeste gevallen niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Daardoor kan het gebeuren dat je veel moet bijbetalen voor medische zorg in het buitenland. In Scandinavië en de Verenigde Staten zijn doktersrekeningen aanzienlijk hoger dan bij ons. En wil je in een land als Griekenland of Brazilië liever naar een privékliniek, dan lopen de kosten ook flink op. Heb je een aanvullende zorgverzekering, dan krijg je – afhankelijk van de zorgverzekeraar en de gekozen dekking – maximaal 2 x het Nederlandse tarief uitgekeerd. Dus ook met een aanvullende zorgverzekering ben je nooit in alle gevallen 100% verzekerd voor medische kosten op reis.

EHIC
De pas van jouw zorgverzekering geldt doorgaans ook als European Health Insurance Card (EHIC). Kijk op je zorgpas of de website van je zorgverzekeraar om te zien of dit voor jou ook geldt. Met de EHIC krijg je medische zorg in het buitenland* als je dat nodig hebt. Alleen bij een reis naar een EHIC-land kun je met een goede aanvullende verzekering de medische kosten (na goedkeuring van je zorgverzekeraar) grotendeels vergoed krijgen.

In onderstaande tabel zie je welke vergoedingen je zorgverzekering biedt voor geneeskundige kosten op reis en welke vergoedingen onze reisverzekering met Geneeskundige Kostendekking biedt.

  Basis zorgverzekering Reisverzekering dekking Geneeskundige Kosten
Repatriëring Tot max.100% vergoeding indien medisch noodzakelijk Tot max. 100% vergoeding indien medisch gewenst
in EHIC-land* in het ziekenhuis In gewoon ziekenhuis vergoeding van de medische zorg naar de maatstaven van dat land en/of tot max. 1 x het NL tarief Alle noodzakelijke medische kosten tot max. 100% vergoed + vergoeding verplicht eigen risico
in EHIC-land* in privékliniek Vergoeding tot max. 1x het NL tarief voor de behandeling Tot max. 100% vergoeding
Overige landen Max. 1x het NL tarief Tot max. 100% vergoeding
Verplicht eigen risico zorgverzekering Geldt Het verplicht eigen risico voor de medische behandeling wordt vergoed. Een eventueel vrijwillig eigen risico wordt niet vergoed.
Extra reiskosten van en naar de arts/kliniek Mogelijk vergoeding, afhankelijk van je gekozen zorgverzekering en dekkingen Tot max. 100% vergoeding
Tandheelkundige kosten binnen Nederland Geen vergoeding Geen vergoeding
Tandheelkundige kosten buiten Nederland Geen vergoeding Vergoeding van medisch noodzakelijke tandheelkundige kosten door een ongeval tot maximaal € 500,- bij Optimaal

Dit geldt alleen voor noodzakelijke en spoedeisende geneeskundige kosten tijdens de reis.

Let op: de dekking Geneeskundige kosten van de reisverzekering biedt een aanvulling op de wettelijke verplichte Nederlandse zorgverzekering. Dat betekent dat deze dekking alleen aanvullend vergoedt wat je zorgverzekering niet of onvoldoende vergoedt. En heb je hulp nodig? Word je behandeld of opgenomen in een ziekenhuis of privé kliniek? Neem dan als dat mogelijk is, eerst contact op met de Europeesche Hulplijn voor professionele begeleiding.

Neem geen onnodig risico en sluit de dekking Geneeskundige Kosten af bij je reisverzekering.
Al vanaf € 0,45 extra per persoon per dag ben je verzekerd van:

  • Alle noodzakelijke medische kosten altijd tegen kostprijs gedekt
  • Ook vergoeding van het “verplichte eigen risico” van de zorgverzekeraar voor in het buitenland gemaakte medische kosten
  • Vergoeding van extra reiskosten van en naar de arts of ziekenhuis / kliniek
  • Repatriëring indien medisch gewenst en verantwoord (op de zorgverzekering alleen repatriëring medisch noodzakelijk is)

Tip: Voor medische kosten die gevolg zijn van skiën of snowboarden is het noodzakelijk dat de dekking Skiën of snowboarden op de reisverzekering is meeverzekerd.

Wil je meer weten?
Op je polisblad zie je of de dekkingen Geneeskundige kosten en/of Skiën en snowboarden zijn meeverzekerd. Heb je een Optimaal-reisverzekering afgesloten? Dan zijn geneeskundige kosten standaard meeverzekerd.

* Landen waar de EHIC geldig is:
Je kunt de EHIC gebruiken in België, Bulgarije, Cyprus (het Griekse deel), Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. Je kunt de zorgpas ook gebruiken in Australië.

De EHIC is ook geldig in eilanden/gebieden die buiten Europa liggen, maar behoren tot een EU-land. Dit zijn de Canarische eilanden (Spanje), Ceuta (Spanje), Frans Guyana (Frankrijk), Gibraltar (Verenigd Koninkrijk), Guadeloupe (Frankrijk), Madeira (Portugal), Martinique (Frankrijk), Mayotte (Frankrijk), Melilla (Spanje), Réunion (Frankrijk) en St Martin (Frankrijk).

Neem voor informatie over uw reisverzekering contact op met mij!


Scan_Pic0031Wereldvrouwen Wijchen 2016


Vooraankondiging in de Arena van mijn presentatie op woensdag 9 september 2015.

Scan_Pic0021

Krantenartikel ‘Te Voet wandelkrant’ van begin juni:

Een leuk artikel over mijn ervaring als reisleidster voor de wandelreizen die ik voor Van Dongen heb begeleidt.

Refererend  over de wandelreis die ik organiseer naar Indonesië in november, zie hiervoor de aanbiedingenpagina.


Krantenartikel 27 februari 2015: “25 jaar in het reisvak!’

Priscilla 25 Jaar Reisvak

Lees verder via deze link: https://www.arenalokaal.nl/arena/ondernemend/regio-land-van-cuijk/grave/priscilla-friesen-25-jaar-met-passie-in-het-reisvak


Zomervakantie in aantocht 2014!

transavia plane

De zomervakantie komt er weer aan en dan gaat bij menigeen het hart sneller kloppen.

Als u nog niets geboekt heeft dan is het nu de tijd om er haast mee te maken omdat de vluchten al redelijk volgeboekt zijn, dit geldt zeker voor juli en begin augustus. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij mij op waarbij ik de beschikbaarheid kan checken bij verschillende aanbieders voor de voordeligste prijzen!

Nog wat tips voor een onbezorgde vakantie:

visum Turkije

Voor vertrek: check dat uw paspoort of reisdocument nog geldig is, bij een groot aantal landen dient het 3 of nog 6 maanden na aankomst nog geldig te zijn. Voor sommige landen heeft u een visum nodig dat u van te voren dient te regelen. Voor Turkije geldt dat u van te voren uw visum moet regelen en dat uw paspoort vanaf 1 maart 2015 nog 8 maanden geldig moet zijn! Neem altijd een kopie van uw paspoort of identiteitskaart mee in de koffer of tas en niet in de handbagage.

Indien u een reis buiten Europa gaat maken dient u bij uw bank uw pinpas te activeren voor te pinnen in het buitenland.

koffer

Bij het inchecken dient u rekening te houden met strenge regels voor wat betreft uw hand- en ruimbagage. Elke airline hanteert weer andere maten en gewicht voor koffers en tassen. U dient voor uw ruimbagage bij te betalen indien u met een low cost airline zoals Transavia, Corendon, Arke Fly, Ryanair, Jetairways, Air Berlin en Easyjet vliegt. Het is het voordeligst dit voor vetrek bij uw boeking te regelen, op de luchthaven betaalt u veel meer. Voor handbagage geldt deze regel bij de meeste airlines:

  • Handbagage te beperken tot 40x25x20 cm (maximale formaat is 55x35x25 cm)
  • Maximaal 10 kilo handbagage
  • Maximaal één stuk per persoon

Thuisvaccinatie

Gaat u naar een (sub)tropisch land denk dan aan vaccinaties die u ruim op tijd dient te halen zoals Hepatitus A, Buiktyphus en eventueel malariapillen indien u naar een malaria geinvesteerd gebied gaat. U kunt hiervoor ook thuis een deskundige laten komen via thuisvaccinaties, dit is via mij te regelen.

Wat & hoe reisgids prijsvraag

Het is handig van te voren u te verdiepen in het land wat u gaat bezoeken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. De ouderwetse reisgids is nog steeds een gewild reisitem evenals de apps voor uw smartphone. U ontvangt van mij bij een boeking altijd een reisgids van uw bestemming indien er een verblijf bij is geboekt. Zo is het handig een omslagdoek mee te nemen naar een islamitisch, hindoeïstisch of boeddhistisch land en een lange broek of rok indien u in een chique 5 sterren resort gaat verblijven.

Check van te voren naar wat voor soort strand u gaat als u een strandvakantie heeft.  In het geval van kiezels of veel schelpen is het handig om waterschoenen mee te nemen.

Autohuur Portugal

Huur van te voren een auto zodat u niet voor onvoorziene kosten ter plaatse komt te staan. Het blijkt nl. vaak dat de verhuurmaatschappijen alleen nog de luxere auto’s te huur hebben en u er allerlei (soms onnodige) verzekeringen aansmeert. Ik bied autohuur aan met volledige all risk verzekering en waarbij teruggave van uw eigen risico mee te verzekeren is. Tevens bied ik de voordeligste prijzen aan!

Tot slot nog tips voor autorijders: denk eraan dat het in een aantal landen om ons heen verplicht is om zaken als een ehbo kit, gevarendriehoek, gevarenhesje bij u te hebben. Tevens is de flitspaalsingalering verboden in deze landen: België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Het is hier niet toegestaan om het alleen maar uit te zetten. Check dit van te voren!

Goede vakantie gewenst!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.